Patlıcanlı ve Zeytinli Penne

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Penneleri hafif diri kalacak şekilde (al dante) haşlayın. Alacalı soyulmuş patlıcanları küp şeklinde doğrayıp,
    tuzlu suda bekletin. Süzgeçten geçirip, sıvıyağda kızartın. Tencereye 1 çorba kaşığı zeytinyağını alıp kızdırın.
    Domates püresini ekleyip soteleyin. Siyah zeytini patlıcana ekleyin. Hepsini birlikte makarnaya ilave edin. Servisten önce parmesan peyniri serpip, kiraz domateslerle süsleyin.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...