Aşek

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    1 HARÇ için kıyılmış soğanı tuzla ovun. Daha sonra kıyılmış ıspanak ve taze soğanla karıştırın.

    2 Hamur için un, yumurta, su ve tuzu yoğurup, yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. Limon büyüklüğünde bezeler koparıp, yuvarlak şekilde açın. İçlerine birer çay kaşığı harç koyup, yarım ay şeklinde kapatın. Kaynar suda yaklaşık 5 dakika haşlayın.

    3 Sos için rendelenmiş domates ve zeytinyağını 10 dakika pişirip ılınmaya bırakın. Aşekin üzerine yoğurt ve domates sos gezdirip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...