Tuzlu Kurabiyecikler

Tuzlu Kurabiyecikler, atıştırmalıklarınızda lezzetli bir dokunuş arayanlar için mükemmel bir seçenek!
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Hamur malzemelerini derin bir kapta yoğuruyoruz. (tereyağı, ayçiçek yağı, yoğurt, un, kabartma tozu, tuz-şeker, sirke)... Hazırladığımız hamuru merdane yardımı ile inceltip açıyoruz. dilediğimiz kurabiye kalıpları ile şekillendirerek yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz. üzerine yumurta sarısı sürüp susam ya da çörek otuyla süslüyoruz.. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında üzeri kızarana dek pişiriyoruz...
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL