Lor Kurabiyesi

Lor Kurabiyesi

Leziz lorlu kurabiye!

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Genişçe bir kabın içinde tuzsuz lor peynirini çatalla iyice ezin. Yumurtaları başka bir kapta çırpıp peynire ekleyin. Margarini eritin. Ilınınca peynire ilave edin. Toz şekeri de ekleyip karıştırın.

  • 2

    Unu malzemelerin üzerine eleyin. Kabartma tozunu da ilave edip yoğurun. Ele yapışmayan, yumuşakça bir hamur elde edin. Parçalar koparıp, yuvarlayarak şekillendirin.

  • 3

    Yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, renkleri çok açık pembe olana kadar pişirin. Soğutup servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İlham Veren Konuklarla Aynı Sofra'da
  • Geçmişten Geleceğe Gastronomi
  • Zeynep Dinç'le Yaş Günü Özel: Kutlama Tatlıları
ve Daha Fazlası ...