Lokumlu Kurabiye
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Oda sıcaklığında tereyağı, ayçiçek yağı, toz krem şanti, kabartma tozu, vanilya ve unu bir kaba alıp, yoğurun. Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzda açın. İçlerine lokum yerleştirip, yeniden elinizde yuvarlayın.
-
2
Fırın tepsisine yerleştirip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif pembeleşene dek pişirin. Fırından alıp, kurabiyeler sıcakken pudra şekerinin tamamını üzerilerine serpiştirin. Ilık olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İlham Veren Konuklarla Aynı Sofra'da
- Geçmişten Geleceğe Gastronomi
- Zeynep Dinç'le Yaş Günü Özel: Kutlama Tatlıları
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL