Limonlu Kurabiye

Malzemeler
Yapılışı
-
1
Tereyağını derin bir kaba alın. Pudra şekeri, limon suyu, rendelenmiş limon kabuğu, yumurta sarısı, toz badem ve un ekleyip iyice yoğurun.
-
2
Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp, elinizde yuvarlayın. Ortalarına parmağınızla bastırıp hafif çukur açın. Çukurlara limon marmeladı yerleştirin. Üzerlerine fırça yardımıyla süt sürüp, kıyılmış badem serpiştirin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 25 dakika pişirin. Ilık veya soğuk olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL