Balkabaklı Kalp Kurabiye

Balkabaklı Kalp Kurabiye

Leziz balkabaklı kalp kurabiye!

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Unu kabartma tozu ile robota koyup bir-iki tur karıştırın. Ardından pudra şekeri, margarin, yumurta ve yumurta akı ile limon suyunu ekleyip karıştırın. Hamuru streç filme sarıp buzdolabında 1 saat dinlendirin. Dolaptan alıp, 2 parçaya ayırın ve hafif unlanmış bir zeminde merdane yardımıyla yarım santimden ince olacak şekilde açın.

  • 2

    Kalp şeklindeki kalıp yardımıyla hamurlar kesin. Kurabiyeleri yağlı kağıtla kaplanmış tepsiye sıralayın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika pişirin. Çikolatayı benmari usulü eritin.

  • 3

    Soğumuş kurabiyelerin bir yüzüne çikolata, çikolatanın da üzerine kabak püresini sürün. Püreli kurabiyenin üzerini başka bir kurabiye ile kapatın. Bu işlemi kurabiyeler bitene dek tekrarlayın.

Sofra’da Bu Ay

  • Muz ile Işıldayan Tarifler
  • Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
  • Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...