İncirli Kek

İncirli Kek

Her lokmada doğal incir lezzetiyle kek'e tatlı bir dokunuş...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Öncelikle, incirleri 1 su bardağı suda haşlayıp, küçük doğrayın. Bir tencerede incir, 1 su bardağı su, tereyağ ve tarçını koyu bir kıvam alana dek pişirin. İyice suyunu çekince, ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  • 2
    Daha sonra oda sıcaklığındaki yumurta ile şekeri çırpın, zeytinyağı, un ve kabartma tozunu ekleyip, karıştırın. İncirli karışımı ve iri dövülmüş cevizi de ekleyip karıştırın. Hazırladığınız bu karışımı yağlanmış bir kek kalıbına dökün.
  • 3
    Önce 170 derece fırında 15 dakika, daha sonra 140 derece fırında kabarana dek pişirin. Fırından alıp, soğumaya bırakın. Üzerine pudra şekeri serpip, dilimleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...