İncirli Kek

Her lokmada doğal incir lezzetiyle kek'e tatlı bir dokunuş...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Öncelikle, incirleri 1 su bardağı suda haşlayıp, küçük doğrayın. Bir tencerede incir, 1 su bardağı su, tereyağ ve tarçını koyu bir kıvam alana dek pişirin. İyice suyunu çekince, ocaktan alıp soğumaya bırakın.
-
2
Daha sonra oda sıcaklığındaki yumurta ile şekeri çırpın, zeytinyağı, un ve kabartma tozunu ekleyip, karıştırın. İncirli karışımı ve iri dövülmüş cevizi de ekleyip karıştırın. Hazırladığınız bu karışımı yağlanmış bir kek kalıbına dökün.
-
3
Önce 170 derece fırında 15 dakika, daha sonra 140 derece fırında kabarana dek pişirin. Fırından alıp, soğumaya bırakın. Üzerine pudra şekeri serpip, dilimleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL