Çilek Aromalı Kek

Taze çileğin yumuşak kekle buluşması...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Yumurtaları ve toz şekeri mikserle iyice çırpın. Ayçiçek yağı ekleyin ve karıştırın. Ayrı bir kapta un, pirinç unu ve kabartma tozunu karıştırın. Bu karışımı yumurtalı karışıma ekleyin ve tüm malzemeyi çırpın.
-
2
Son olarak çilek esansını katın ve karıştırın. 30 x 30 cm ebadında bir kalıbı hafifçe yağlayın ve karışımı içine boşaltın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 50-60 dakika pişirin. Fırından çıkarın ve ılınması için bir kenara alın.
-
3
Daha sonra üzerine sütü yavaşça dökün. Kek sütü çekince kareler halinde dilimleyin. Çikolata kremasını bir krema sıkacağına doldurun ve kek dilimlerinin üzerine sıkın. Dilimlenmiş çilekle süsleyip, servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL