Elma Reçeli
Malzemeler
Yapılışı
-
1
ELMALARI soyun ve küp küp doğrayın. Portakalları sıkın. Doğranmış elmaların üzerine portakal suyunu dökün. Kısık ateşte şekerle birlikte kaynatın. Reçel kıvamına geldiğinde (koyu bir kıvamı olması gerekiyor. Bunun için de pişen reçelden 1 tatlı kaşığı alıp küçük bir tabağa koyarak kıvamını kontrol edebilirsiniz) limon suyunu ekleyip tencereyi ateşten alın. Reçel dinlendikten sonra dilediğiniz miktarlarda servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL