Defneli Mısır Ekmeği
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Süt ılındıktan sonra biraz daha sıcak hale getirin. Derin bir kasenin içine 1 çorba kaşığı maya, 1 tatlı kaşığı tozşeker ve sıcak sütü koyup, tahta kaşıkla iyice karıştırın. Üstünü örterek, ılık kalacağı bir yerde 10-15 dakika maya köpürene dek bekletin. İki katına ulaşan mayaya, incecik doğranıp, havanda dövülmüş defne yaprağını, unu, mısır ununu, zeytinyağını ve tuzu ekleyin. Yoğurup, şekil vererek tepsiye koyun. İki katına ulaşana dek hamuru dinlendirin. Bu arada fırını 15 dakika öncesinden ısıtın. Ekmeği fırına koyup, ilk 10 dakika 200 derecede, ardından 20-25 dakika 170 derecede (orta ısıda) pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL