Yeşil Zeytinli Bayat Ekmek Böreği
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Ekmeği dilimleyip bir kaba alın ve üzerine su dökerek ıslatın. Yumuşadıktan sonra elinizle sıkarak suyunu süzün. Üzerine un ekleyerek yumuşak bir hamur hazırlayın ve dinlenmeye bırakın. Diğer taraftan kıymayı sıvı yağ ile kavurun. Üzerine kıyılmış taze soğan, maydanoz ve zeytinleri ekleyin. Tuz ve baharatları da ilave ettikten sonra bir iki çevirip ocaktan alın. Hazırladığınız hamurdan pasta tabağı büyüklüğünde parçalar açıp içlerine hazırladığınız harçtan koyun. Yarım daire şeklinde kapatın. Çok az yağ sürdüğünüz yapışmaz yüzeyli tavada arkalı önlü kızartın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL