Sarıklı Çörek

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Ilık süte, toz şeker ve mayayı ekleyip karıştırarak kabarmasını bekleyin. Kabardıktan sonra bir kaseye alıp içine sıvı yağ ve tuz ekleyin. Aldığı kadar un ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru 12 eşit bezeye ayırıp, her bir bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde açın. Yumuşamış margarini her bir bezenin üzerine elinizle sürüp üst üste dizin ve tek bir hamur yapın. Hamuru rulo şeklinde sarıp buzdolabında 3 saat dinlendirin. Rulodan 1 parmak kalınlığında hamurlar kesin. Kestiğiniz hamurları iki ucundan çekiştirip incelterek yassı şeritler haline getirin. Şeritleri parmağınıza dolayarak rulo yapın ve yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirin. Ilındıktan sonra servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.