Pazılı Ispanaklı Gül Böreği

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Unun ortasını açıp, yumurta, yoğurt, 1 kahve fincanı sıvıyağ ve tuzu ilave edin. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurup, 15 dakika dinlendirin. İç harcı için, kıyılmış pazı, ıspanak, tulum peyniri, tuz ve karabiberi harmanlayın. Dinlenen hamuru 4 bezeye ayırın. Her birini incecik ve yuvarlak açın. Yufkaların her birini ortadan ikiye bölüp 8 parça elde edin. Her parçayı yağlayıp, iç harcı kesilen yufkaların düz kısımlarına pay edin. Önce rulo yapıp, sonra ruloyu döndürerek gül şekli verin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine kalan sıvıyağı sürüp, önceden ısıtılmış 200 derece fırında, kontrol ederek pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.