Patlıcanlı Fırın Makarna

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Derİn bir tencerede 1 tatlı kaşığı tereyağını ve 1 çorba kaşığı unu kavurun. Un pembeleşince sütü ilave edip kaynatın. Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Kaynayınca domatesleri, makarnayı ve suyu ilave edip bir-iki taşım daha kaynatın. Daha sonra ateşi kısarak makarnayı pişirin. Patlıcanları önce ikiye, sonra uzunlamasına dilimler halinde kesin. Bol ve kızgın yağda kızartın. Haşlanan makarnaları, tereyağıyla iyice yağladığınız fırın kabına alın. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirdikten sonra, kızarmış patlıcanları dizin. Önceden ısıtılmış 260 derece fırında 20 dakika pişirin. Dilimleyerek servis yapın.


Sofra’da Bu Ay

  • Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
  • Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
  • Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...