Patatesli Milföy Böreği

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Milföy hamurlarını uzun dikdörtgenler olacak şekilde merdaneyle açın. Hamurları hafif yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerini birkaç yerinden çatalla delin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pembeleşene kadar pişirin. Bu arada patatesleri haşlayıp ezerek püre haline getirin. Tuz ve hardalı ekleyip karıştırın. Son olarak iri kıyılmış dereotunu ilave edip tekrar karıştırın. Hamurları 3'er eşit parça olacak şekilde kesin. Dilimlerin arasına karışımdan bolca sürüp, üçer kat olacak şekilde üst üste yerleştirin. Böreği sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Bağ Bozumu Sofrası
  • Bağışıklık Dostu Mevsim Menüleri
  • Konuk Şef Can Aras'la Sofraya Özel
ve Daha Fazlası ...