Limonlu Peynirli Çörek
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Elenmiş unun ortasını havuz gibi açın. İçine, eritip ılıttığınız margarin veya tereyağını, limon suyunu, kabartma tozunu, 3 kahve fincanı yoğurdu, yumurta sarısı ve tuzu ekleyin. Özlü bir hamur yoğurun. Hamuru, ezilmiş peynirle karıştırıp bir kez daha yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak şekiller verin. Üzerlerine yumurta akını fırça yardımıyla sürün. Üzerlerine çekilmiş yer fıstığı veya susam serpin. Ardından margarinle yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında, hamurlar pembeleşinceye dek pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL