Zeytinli Ekmek
Kahvaltılarımızın vazgeçilmezi olan zeytini bu sefer ekmekle buluşturuyoruz. İşte enfes zeytinli ekmek tarifimiz!
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Un, şeker, dilimlenmiş zeytin ve tuzu hamur yoğurma kabında harmanlayın. Mayaları ve suyu başka bir kabın içinde iyice karıştırın. Una yavaşça ekleyip pürüzsüz kıvamlı bir hamur olana kadar yoğurun.
-
2
Hamurun üzerini nemli bir bezle örtün ve 3-4 saat mayalandırın. Mayalanan hamuru dilediğiniz büyüklükte bezelere ayırıp şekil verin. Üzerlerini nemli bir bezle örterek 2 saat kadar daha mayalandırın.
-
3
Dinlenen hamurların üzerlerine jilet yardımıyla çizik atın. 200-220 derece fırında 12-14 dakika pişirin. Ilık servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL