Zeytinli Ekmek

Zeytinli Ekmek, zeytinlerin tuzlu ve zengin lezzetini ekmeğin yumuşak dokusuyla birleştiren nefis bir tariftir. İnce doğranmış siyah veya yeşil zeytinler, ekmeğin hamuruna eşit şekilde dağılır ve pişirme sırasında mükemmel bir aroma ve tat sağlar.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Ilık su, maya, tozşeker, sıvıyağ, un, tuz ve zeytini genişçe bir kaba alıp iyice yoğurun. Mayalanması için, üzerini nemli bir bezle örterek yaklaşık 15-20 dakika bekletin. Daha sonra hamuru ikiye bölün.
-
2
Yağlanmış iki ayrı kalıba hamurları yayın. 200 derece fırında yaklaşık 1 saat pişirin. Dilimleyerek sıcak ya da soğuk olarak servis yapın
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL