Mısır Ekmeği

Mısır Ekmeği

Evde mısır unuyla yapabileceğiniz lezzetli bir ekmek tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Mısır ununu derin bir kabın içine alın. Tuz ilave edin. Suyu azar azar katarak yoğurmaya başlayın. Sert bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin.
  • 2
    Hamurun üzerini nemli bir bezle örterek 1 saat dinlendirin. 25-30 cm çapındaki bir fırın kabını yağlayıp, tabanına un serpin. Hamuru tepsiye yayın.
  • 3
    Üzerine bir bıçakla derin şekiller çizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, ekmeğin altı üstü pembeleşinceye kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
  • Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
  • Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...