Sofra
Hamsili Ekmek, Karadeniz mutfağının eşsiz lezzetlerinden biridir. Mısır unu, taze hamsi, yeşillikler ve baharatlarla hazırlanan bu ekmek, yoğun aroması ve besleyici içeriğiyle dikkat çeker.

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    Yarım kg hamsi

    1'er kg un ve mısır unu

    5 adet yumurta

    Yarım kg süt

    1 yemek kaşığı toz şeker, tuz

Ayıklanmış, yıkanmış ve süzülmüş hamsileri incecik kıyın. Derin bir kabın içine aldığınız balığın üzerine mısır unu, un, yumurta, süt, toz şeker ve tuz katın. Bütün malzemeyi iyice karıştırın.
Yağlanmış bir fırın tepsisine dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Dilimledikten sonra servis yapın.