Soslu Tavuk Şiş

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    24 adet çöp şişi en az 30 dakika ve en fazla 24 saat suyun içinde bekletin. Bu şekilde şişlerinizin yanmasını önlemiş olursunuz. Kullanmadan hemen önce sudan çıkarın. Sos için tüm malzemeyi robottan geçirin. Dilimlenmiş tavukları şişlere geçirin ve sosun içinde 5 saat marine olmaları için bekletin. Aceleniz varsa yarım saat bekletmeniz de yeterli olacaktır. Marine olmuş şişleri kor haline gelmiş ateş üzerinde kızarana kadar pişirin (şişleri mangal yerine, önceden ısıtılmış fırında da pişirebilirsiniz).

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...