Dalyan Köfte

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    KIYMAYA bayat ekmek ilave ederek robottan geçirin. Geniş bir kaba alıp üzerine 1 adet yumurta, kekik, tuz, karabiber ekleyip yoğurun. Kalan yumurtaları katı kıvamda haşlayıp soyun ve ikiye bölün. Gömlek yağını ılık sudan geçirip mutfak tezgahına serin. Hazırladığınız kıymayı ortasına koyup, yumurtaların sığacağı kadar boşluk bırakarak baton şekline getirin. Daha sonra ortasını boydan boya açıp yumurtaları arka arkaya dizin. Üzerine bezelyeyi ekleyin. Kıymanın kenarlarını toplayıp yumurtaların üzerini kapatın. Gömlek yağına sarın. Salçayı uygun bir kaba alıp üzerine 1 su bardağı su ekleyerek kaynatın. Daha sonra köftenin üzerine dökün. Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında pişirip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...