HAVUÇ REÇELİ
Malzemeler
Yapılışı
-
1
-havuçlar rendelenir.
-şeker ve su tencereye alınır yüksek ateşte şerbet kıvamına getirilir.
-havuçlar şerbete eklenir.
-iseteğe göre kakule, kabuk tarçın ve tereyağı eklenir.
-yaklaşık 1 saat ara ara karıştırılarak kıvam alıncaya kadar kaynatılır.
-kavam alınca limon suyu, portakal suyu ve portakal kabuğu rendesi ilave edilir.
-10 dakika daha kaynatılıp ateşten alınır.
-soğuyunca kavanozlara boşaltılır.
Arzuya göre: ateşten almaya yakın damla sakızıda atılabilir...
Sofra’da Bu Ay
- Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
- Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
- Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL