Ayva Reçeli

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    AYVALARIN kabuklarını temizleyip, çekirdek yataklarını çıkarın. Antep fıstığını yapışmaz yüzeyli tavada kavurup, kabuklarını ayıklayın. Ayvaları küp doğrayıp, toz şekerle karıştırın. 1 gece dinlendirip, ertesi gün pişmeye bırakın. Pişme sırasında üzerinde oluşan köpüğü tahta kaşıkla alın. Şerbeti koyulaşmaya başlayınca, limon suyu ilave edin ve 1-2 dakika daha kaynatın. Tereyağı ve antep fıstığı ekleyip ocaktan alın.

Sofra’da Bu Ay

  • İlham Veren Konuklarla Aynı Sofra'da
  • Geçmişten Geleceğe Gastronomi
  • Zeynep Dinç'le Yaş Günü Özel: Kutlama Tatlıları
ve Daha Fazlası ...