Çikolatalı Fındıklı Lokum
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Tereyağı ve tozşekeri bir kaba alıp krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Üzerine süt, un, instant maya ve tuz ekleyerek hamur yapın. Üzeri örtülü olarak 20 dakika dinlendirin. Unlanmış tezgahta açın. Hamurun üzerine sırasıyla ahududu reçeli sürün. Daha sonra sırasıyla tozşeker, dövülmüş fındık, mısır gevreği ve rendelenmiş çikolata serpin. Hamuru 3-4 parça şerit halinde kesin. Kestiğiniz parçaları rulo yapıp yağlanmış bir fırın tepsisine dizin. Her rulonun üzerine bir parça tereyağı koyun. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 40 dakika pişirin. Pudraşekeri serpip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL