Çikolatalı Fındıklı Lokum

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Tereyağı ve tozşekeri bir kaba alıp krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Üzerine süt, un, instant maya ve tuz ekleyerek hamur yapın. Üzeri örtülü olarak 20 dakika dinlendirin. Unlanmış tezgahta açın. Hamurun üzerine sırasıyla ahududu reçeli sürün. Daha sonra sırasıyla tozşeker, dövülmüş fındık, mısır gevreği ve rendelenmiş çikolata serpin. Hamuru 3-4 parça şerit halinde kesin. Kestiğiniz parçaları rulo yapıp yağlanmış bir fırın tepsisine dizin. Her rulonun üzerine bir parça tereyağı koyun. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 40 dakika pişirin. Pudraşekeri serpip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...