Bamya Konservesi
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Bamya konservesi için, bamyalar bol suda yıkayın. Kapak kısımlarını içindeki sıvı akmayacak şekilde ayıklayın. Bamyaları bir tencereye alıp üzerine tuz serpin. Orta ateş üzerinde, kapağını kapatıp 5 dakika sarartın. Ilındıktan sonra kavanoza yerleştirin (büyüklüğüne göre kavanoz sayısı değişebilir). Kavanozun kapak çizgisini geçmeyecek şekilde tuzlu ve limonlu su doldurun. Üzerlerine yarımşar domates yerleştirip kapağını sıkıca kapatın. Bir tencerenin 2/3'ünü suyla doldurup, kapakları altta kalacak şekilde 1 saat kaynatın. Çıkardıktan sonra kapakları aşağıda olacak şekilde soğumaya bırakın. Serin bir yerde muhafaza edin.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL