Sebzeli ve Mayonez Soslu Uskumru
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Balığı ayıkladıktan sonra 5 dakika haşlayın. Suyunu süzdükten sonra bir kenara alın. Piyazlık doğranmış soğan, uzunlamasına ince kesilmiş taze fasulye, havuç ve kırmızı biber, ince kıyılmış sarımsağı sıvı yağda kavurun. Suyunu ilave ettikten sonra sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Haşlanmış balığı elinizle didikleyerek sebzelerin içine katın. 2-3 dakika daha pişirdikten sonra servis tabağına alın. Ayrı bir kapta mayonez, limon suyu ve sirkeyi karıştırın. Diğer malzemelerin içine katıp bütün malzemeyi harmanlayın. Üzerini kıyılmış dereotu ile süsleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL