Sebzeli Mezgit
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Tüm sebzeleri ayıklayıp doğrayarak kenara alın. Tencereye sıvı yağ, arpacık soğan, ayşekadın fasulye, havuç ve patatesi alarak kısık ateşte 10 dakika pişirin. Domates ve biberleri ekleyerek 10 dakika daha pişirin. Patlıcan, bamya ve kabakları ilave ettikten sonra sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Diğer yandan kuşbaşı doğranmış balıkları 1 çorba kaşığı sıvı yağda pişirin. Daha sonra türlüye ekleyerek 5 dakika pişirip ocaktan alın. Sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL