Ovmaç Çorbası Tarifi

Ovmaç yada oğmaç çorbası olarak bilinen bu lezzetli çorba ile menülerinizi zenginleştirebilirsiniz. Ovmaç çorbası nasıl yapılır?

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Unun üzerine elinizle hafifçe su serperek, ovalayın. Oluşan hamur topaklarını temiz bir beze yayarak kurutun. Yarısını tereyağında pembeleştirip ayırın. Soğuk et suyuna, kalan ovmalar, 1 yumurta, süt ve yoğurdu ekleyip karıştırın. Kavrulmuş ovmaların üzerine bu malzemeyi dökün. Karıştırarak kaynatın. Tuzunu ayarlayın. Ayrı bir yerde tereyağını eritin. Nane ve pulbiberi yağda yakıp, çorbanın üzerine gezdirerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Bağ Bozumu Sofrası
  • Bağışıklık Dostu Mevsim Menüleri
  • Konuk Şef Can Aras'la Sofraya Özel
ve Daha Fazlası ...