Özbek Çorbası Tarifi

Özbek Çorbası Tarifi
KOLAY 10 DAKİKA 10 KİŞİLİK

Özbek çorbaları genelde etli bol sebzeli, yani tam bir besin deposudur. Bu lezzeti siz de denemelisiniz. Özbek çorbası nasıl hazırlanır? İşte tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Kıyılmış soğanı ayçiçek yağında kavurun. Eti ilave edip kavurmaya devam edin. Domates, salça, buğday ve 5 su bardağı sıcak su ekleyip 50 dakika pişirin.

  • 2

    Ayrı bir kapta maş fasulyesini az suda 20 dakika haşlayın. Börülceyi de haşlayıp, çorbanın pişmesine yakın maş fasulyesi ve börülceyi ekleyin. Küp doğranmış patates, havuç, kalan 5 su bardağı sıcak su ilave edip, kısık ateşte 10-15 dakika pişirin. Maydanozla süsleyip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Evde Sıcacık Yılbaşı
  • Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
  • Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...