Buğdaylı Sebze Çorbası Tarifi

Kış aylarında bol bol sebze çorbası tüketmekte fayda var. Buğdaylı sebze çorbası nasıl yapılır? İşte tarifi...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Aşurelik buğdayı bir gece suda bekletin. Ertesi gün haşlayıp kenara alın. Havucun ve patatesin kabuğunu soyun. Biberin çekirdeklerini çıkarın. Daha sonra tüm sebzeleri küp doğrayın.
-
2
Tereyağı ve sıvı yağı bir tencereye alıp kızdırın. Sebzeleri üzerine ekleyip birkaç dakika soteleyin. Unu serpin ve sebzelerle birlikte bir-iki dakika daha kavurun. Su, et suyu, aşurelik buğday, tuz ve karabiber ekleyin. Sebzeler yumuşayana dek pişirip ocaktan alın. Kıyılmış dereotu ekleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL