Truffle

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Kremayı, kaynamayacak şekilde kısık ateşte ısıtın. Küçük parçalara ayrılmış çikolatayı ilave edin. Karıştırarak, çikolatayı eritin. 2 çorba kaşığı viski veya konyağı ekleyin. İyice karıştırın. Kabı ocaktan alıp, üzerini streç filmle kapatarak, buzdolabında bir saat dinlendirin. Karışımdan ceviz iriliğinde parçalar kopararak, yuvarlayın. İsteğinize göre kakao, dövülmüş antepfıstığı veya dövülmüş bademe bulayın. Küçük tabaklara ya da şekerliklere alıp, servis yapın. Daha sonra uzunca bir süre, ağzı kapalı olarak buzdolabında saklayabilirsiniz.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...