Cennet Elmalı Tatlı

çocukların yemediği meyveleri yedirebilmenin en masum yolu

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    cennet elmaları blendırda parçalanıp bir kaba alınır üstüne ufalanmış biskuvi ceviz atılarak yoğrulur ve bir tepsinin dibine yerleştirilip dolapta 1 saat beklenir o sırada margarın ve irmik tencereye alınıp kavrulur açık kahve rengi olunca üzerine süt eklenir koyulaşınca altı kapatılıp vanilya eklenir soğutulur karıştırılarak sonra dolaptaki tatlının üzerine dökür dolapta 1 gece bekletilir üzerine tarçın serpilip dondurmayla servis edilir.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...