Saksı Böreği
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Yufkaları üst üste koyup, kenarlarını düzgünce keserek büyük kare haline getirin. Daha sonra 4 adet kareye bölün. Diğer tarafta süt, yumurta ve 2 çorba kaşığı sıvı yağı karıştırın. Patatesleri küp doğrayıp, kalan 2 çorba kaşığı sıvı yağda kavurun. Peynir ve ince kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın. Pul biber serpip, yoğurt ilave edin. Isıya dayanıklı cam kaseleri bir fırça ile yağlayıp, üzerine mısır unu ve çörek otu serpin. Bir adet yufkayı kaseye yerleştirin. Yufkanın sarkan kısımlarının birazını kesip, didikleyin ve kasenin içine koyun. İki kaşık sütlü harç ve bir kaşık patatesli içten ilave edin. Kenarda kalan yufkaları içe doğru kapatın. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın ve fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana dek pişirin. Kaseleri ters çevirip, sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL