Pırasalı börek
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Yufkaları düz bir zemine iki kat üst üste gelecek şekilde serip, aralarına sıvı yağ sürün. Daha sonra dörde bölün. Pırasaları incecik kıyıp, zeytinyağında kavurun. Salçayı ekleyip kavurmaya edin. Çeşnili tuz karışımını ekleyin. Pırasalı harcı yufkaların üzerine yayıp, rulo şeklinde sarın ve kıvırarak gül böreği şekli verin. Ayrı bir yerde yumurta, yoğurt ve tuzu karıştırın. Böreklerin üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri pembeleşene dek pişirin. Sıcak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL