Kabak Böreği
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Kabağı temizledikten sonra rendeleyin ve elinizle sıkıp, suyunu alın. Kabağı karıştırma kabına koyun ve içine elinizle didiklediğiniz yufkayı ilave edin. Yumurta, rendelenmiş beyaz peynir, kaşar peyniri, sıvı yağ, tuz ve karabiber ekledikten sonra tüm malzemeyi karıştırın. Isıya dayanıklı bir fırın kabını yağlayın ve bu karışımı boşaltın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarın ve üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip, tekrar 5 dakika fırında tutun. Fırından alın ve dilimleyerek, sıcak veya ılık olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL