Ispanaklı ve Patatesli Rulo Börek
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Öncelikle ıspanaklı harç için, ince kıyılmış soğanı sıvı yağda kavurun. Üzerine ince kıyılmış ıspanağı ekleyip, kavurmaya devam edin. En son yumurta ve tuz ekleyip karıştırın. Ayrı bir yerde de patatesli harç malzemesini karıştırın. Bir kat ıspanaklı harç ve bir kat patatesli harç koyarak, 2 yufkayı da üst üste serin. 3. yufkayı da en üste yayın. Rulo yaparak sarın. 3-4 saat buzdolabında bu şekilde bekletin. Pişirmeden önce 1.5 cm kalınlığında kesip, fırın tepsisine yerleştirin. 180 derece fırında 20-25 dakika kadar pişirin. Piştikten sonra kırmızı toz biberle süsleyerek servis yapin.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL