Sebzeli Sakızlı Güveç

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Bir tencerenin içine mısır yağını koyun. Kıyılmış soğan ve kuşbaşı eti kavurun. Salça, çamsakızı ve un ilave edip, et suyunu ekleyin. Etleri yaklaşık 30 dakika kaynamaya bırakın. Bu arada üzerinde biriken köpükleri alın. Daha sonra taze fasulye, havuç, kereviz, kabak, patlıcan ve domatesleri küp küp doğrayın. Arpacık soğan ve mantarlarla birlikte, pişmekte olan etlere ilave edip, hepsini karıştırın. Tuz ve pulbiber ekleyin. Pişen yemeği güveçlere bölüp, üzerine kabuğu soyulmuş domates ve renkli biberleri dizin. 180 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...