Sebzeli Patlıcan Dolması

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    BOSTAN patlıcanını ikiye bölüp, içini çıkarın. Daha sonra bol yağda kızartın. Fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine çıkarın. Tüm sebzeleri temizleyip küp doğrayın. Sıvıyağı yapışmaz yüzeyli bir tavaya alıp sebzeleri sote edin. Üzerine soya sosu, krema, tuz ve karabiber ilave edin. Karıştırıp ocaktan alın. Hazırladığınız iç harcı, kızarttığınız patlıcanların içine koyup servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...