Şaraplı Tavuk

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Marinat için tüm malzemeyi derin bir kabın içinde karıştırın. Tavuk butlarını karışımın bulunduğu kaba koyup, 1 gece bekletin. Tavuğu marinattan çıkarın, marinatı süzgeçten geçirerek bir kenara alın. Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağı ve tereyağıyla kavurun. Tavuk butlarını tencereye alıp kızarana kadar kavurun. Konyak ve unu ekleyip karıştırın. Süzdüğünüz marinatı 1 su bardağı su ve sarmısakla birlikte tenceredeki tavukların üzerine ekleyin. Tavukları kısık ateşte 1.5 saat pişirin. Sıcak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...