Safran Soslu Brüksellahanası
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Yıkadığınız brüksellahanasını bir tutam tuz attığınız suda, 30 dakika haşlayın. Suyunu süzüp bir servis tabağına alın. Sos için, sıvıyağ mısır ununu koyup, kısık ateşte pembeleşene kadar kavurun. Unun topak olmaması için, önce sütü sonra suyu yavaş yavaş ilave ederek karıştırın. Kesmeşeker ve safranı ekleyerek karıştırmaya devam edin. En son rendelenmiş kaşar peynirini katarak, 1-2 dakika daha pişirin. Hazırladığınız beşamel sosu lahanaların üzerine gezdirip, kıyılmış maydanozla süsleyerek sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL