Levrek Mantı

Levrek Mantı

Levrek mantı tarifimizle klasik mantıya denizden gelen bir dokunuş ekleyin!

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Balığı temizleyip, derisini ve kılçığını çıkarın. Küp şeklinde doğrayın ve bir kaseye alın. Üzerine kıyılmış taze soğan, mantar, karides, domates, maydanoz, rendelenmiş kaşar peyniri, tuz ve kekik koyup, karıştırın.
  • 2
    Yufkayı düz bir zemine serin ve 2 parmak eninde önce enlemesine sonra boylamasına kesin. Kare parçalar elde edin ve içlerine balıklı harçtan koyup, bohça şeklinde kapatın.
  • 3
    Hazırladığınız mantıları yağlanmış bir güvece dizin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-15 dakika pişirin. Fırından aldıktan sonra üzerine yoğurt dökün. Bir tavada kızdırdığınız pul biberli tereyağını üzerine gezdirip, sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Hızlı Hafta 7 Güne Pratik Tarifler
  • Zeynep Dinç'ten Elmalı Ilık Sonbahar
  • İnci Bak'tan Uskumrulu Tabaklar
ve Daha Fazlası ...