Sofra
Levrek mantı tarifimizle klasik mantıya denizden gelen bir dokunuş ekleyin!

6 Porsiyon
15 Dakika
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    300 gram levrek

    2 adet yufka

    2 dal taze soğan

    6 adet mantar

    50 gram karides

    1 adet domates

    8 dal maydanoz

    1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

    Tuz

    Kekik

    Üzeri için:

    1 su bardağı yoğurt

    1 yemek kaşığı tereyağı

    Pul biber

Balığı temizleyip, derisini ve kılçığını çıkarın. Küp şeklinde doğrayın ve bir kaseye alın. Üzerine kıyılmış taze soğan, mantar, karides, domates, maydanoz, rendelenmiş kaşar peyniri, tuz ve kekik koyup, karıştırın.
Yufkayı düz bir zemine serin ve 2 parmak eninde önce enlemesine sonra boylamasına kesin. Kare parçalar elde edin ve içlerine balıklı harçtan koyup, bohça şeklinde kapatın.
Hazırladığınız mantıları yağlanmış bir güvece dizin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-15 dakika pişirin. Fırından aldıktan sonra üzerine yoğurt dökün. Bir tavada kızdırdığınız pul biberli tereyağını üzerine gezdirip, sıcak olarak servis yapın.