Köfteli Bamya
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Öncelikle köfteyi hazırlayın. Bunun için, soğanı incecik kıyın. Ekmeği ıslatıp sıktıktan sonra, soğanla birlikte kıymaya karıştırın. Tuz ve karabiber ekleyip iyice yoğurduktan sonra, fındık iriliğinde parçalar koparıp yuvarlayın. Bamyaları ayıklayıp sirkeli suda 20-30 dakika bekletin. Margarini eritip içine yemeklik doğradığınız soğan ve domatesleri koyun ve birkaç dakika soteleyin. Üzerine köfteleri, bamyayı, limon suyu ve tuzu ekleyin. Sıcak suyu ilave edip, 35–40 dakika pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL