Kiremitte Hamsi

Taze hamsilerin kiremitte pişirilerek elde edilen bu harika tarif sofralarınıza şıklık katıyor.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Hamsiyi ayıklayıp, yıkayın ve süzgece alın. Piyazlık doğranmış soğanı kiremit güvecin dibine yayın ve üzerine hamsileri kuyrukları ortaya gelecek şekilde yan yana dizin.
  • 2
    Dilimlenmiş biber, limon ve arpacık soğan yerleştirin. Kekik, tuz ve pul biber serpip, tereyağı koyun. En son suyunu ekleyin ve üzerini alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin. Folyoyu üzerinden alıp, 2 dakika daha pişirdikten sonra sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Evde Sıcacık Yılbaşı
  • Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
  • Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...