Karidesli Balık Köftesi

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Karidesi haşlayın ve süzün. Ayıkladıktan sonra incecik kıyın ve yoğurma kabına alın. Filetosu çıkarılmış mezgit veya uskumruyu keskin bir bıçakla incecik kıyın ve karidesin üzerine katın. Kıyılmış taze soğan, rendelenmiş sarımsak, galeta unu, yumurta, rendelenmiş kaşar peyniri, tereyağı, tuz, kimyon ve karabiberi ilave edin. Tüm malzemeyi fazla ezmeden yoğurun. Cevizden iri parçalar koparın ve elinizde şekillendirip, bir yüzüne haşlanmış karides yerleştirin. Diğer köfteleri de aynı şekilde hazırlayın.Kızdırılmış sıvı yağda önlü arkalı kızartın. Kağıt havlu üzerinde fazla yağını aldıktan sonra sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...