Ispanaklı Mezgit

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Mısırözü yağını yapışmaz yüzeyli bir tavaya alın. Yemeklik doğranmış soğan ve ince kıyılmış sarımsağı bu yağda kavurun. Pul biber ve karabiberi katın. Mezgiti ayıklayın. Filetosunu çıkardıktan sonra, soğanlarla 1-2 dakika çevirin. Fırına dayanıklı bir kabın içine alın. ince kıyılmış ıspanağı ilave edin. Başka bir kapta beşamel sos için light süt ve yumurta sarısını çırpın. Unu ilave ederek çırpmaya devam edin. Sostan 2 çorba kaşığı ıspanağın içine katıp, 1-2 dakika kavurun. Bu karışımı balığın üzerine boşaltın. Kalan beşamel sosu ıspanağın üzerine dökün. En üste de, rendelenmiş diyet kaşar peynirini serpin. Daha önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...