Bademleri kaynayan suya atıp 5 dakika sonra çıkarın. Kabuklarını soyup yapışmaz yüzeyli bir tavaya alın. Sürekli karıştırarak kavurun ve kenara alın. Soğan, maydanoz ve dereotunu mısır yağında soteleyin. Karabuğday ekleyip, 2-3 dakika kavurun. Su, tuz ve badem ilave edip, su kaynayana dek pişirin. Ocağın altını kısıp, 20 dakika pişirin. Sıcak veya ılık olarak servis yapın.
Karabuğday (greçka): Üçgen taneli olan ve görünümünden dolayı ülkemizde "karabuğday" adıyla anılan greçka, "fagopyrum esculentum" adlı bitkiden elde ediliyor. Sert bir yapıya sahip olan ve pişirilince yumuşayan karabuğday, sağlık açısından son derece besleyici ve yararlı. 100 gram karabuğdayın besin değerleri… Kalori 343 kcal, Karbonhidrat 72 gram, Protein 13 gram, Yağ 3.4 gram, Lif 10 gram, Demir 2.2 mg , Kalsiyum 18 mg
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.