Ahududu Soslu Sebze Şöleni

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    1 KABAK, patlıcan, havuç ve dolmalık biberleri dilediğiniz şekilde dilimleyin. Ayrı bir yerde zeytinyağı, fesleğen, karabiber ve tuzu karıştırın. Tüm sebzeleri ekleyip, 30 dakika dinlendirin. Izgarada pişirip kenara alın.

    2 Ahududu sos için ahududuyu blenderden geçirin. Tereyağını bir tavaya alıp kısık ateşte eritin ve ahududuyu ekleyin. Portakal suyu ilave edip, 8 dakika pişirin. Nişasta ekleyip karıştırarak ocaktan alın. Sosu sebzelerin üzerine ezdirip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İlham Veren Konuklarla Aynı Sofra'da
  • Geçmişten Geleceğe Gastronomi
  • Zeynep Dinç'le Yaş Günü Özel: Kutlama Tatlıları
ve Daha Fazlası ...