* Kurban eti, kesim yerinden eve kısa sürede getirilmeli, uzun süre dışarıda, güneş altında ya da araba içinde bırakılmamalıdır. Bu durumdaki etler bakteri üreteceğinden gıda zehirlenmelerine neden olabilir.

* Etleri buzdolabında 4-5 saat dinlendirip fazla yağlarını aldıktan sonra uygun parçalara ayırın, saklama işlemine geçmeden önce kağıt bir havlu ile fazla suyunu alın.

* Etleri bir kullanımlık miktarlarda buzdolabı poşetine koyabilir, streç film ve yağlı kağıda sarabilir ya da derin dondurucu için uygun kapalı kaplarda saklayabilirsiniz.

* Dondurulan etler çözdürüldükten sonra yeniden dondurulmamalı, ayrıca kolay koku çekeceğinden kokulu maddelerden uzak yerlere konmalıdır.

* Buzluktan ya da derin dondurucudan çıkardığınız eti oda sıcaklığında değil, buzdolabının alt raflarında bekleterek çözdürün.

* Buzlukta saklanan etler bir hafta ya da 10 gün, derin dondurucuda saklanan parça etler 6 ay, kıyma 3 ay, sakatatlar ise 2 ay içinde tüketilmelidir.

* Saklanacak etin hacmi ve işlenmişlik oranı saklama süresini etkiler. Etin hacmi küçüldükçe saklama süresi azalır, aynı zamanda işlem görmüş etlerin saklama süresi de kısalır. Büyük parçalar kıymaya oranla daha uzun süre dayanır.